Antonio Camillo var tidligere en del af vinhuset Poggio Argentiera, hvor han arbejdede side om side med Gianpaolo Paglia og Justine Keeling. Men i dag har han fået fod under eget bord med sine lækre Maremma vine, der bærer hans eget navn. I 2011 købte han 2 parceller, der i alt udgjorde 5 ha. vinmarker mellem Sovana og Pitigliano nær grænsen til Lazio. Her, nær byen Manciano, blev Antonio født, og det er de lokale vine herfra, han dedikerer sin produktion til.
Siden 2011 har han købt yderligere 4 ha., så han i dag laver vin fra 9 ha, men stadig i meget begrænsede mængder. Her i den sydlige del af Maremma, hvor markerne ligger højt, er det som sagt de lokale druer, der har hans bevågenhed. Udover Vermentino og Trebbiano er det Ansonica, Malvasia, Sangiovese og den fantastisk intense Ciliegiolo, han producerer.
Ciliegiolo er en ældgammel druesort, som Antonio anvender i sine vine Principio og Vallerana Alta. Ciliegiolo er en af forfædrene til Sangiovese druen og ses primært i to små regioner, begge højt beliggende i Maremma i omkring 350-450 m.o.h.
Navnet Ciliegiolo er afledt af ciliegia, som betyder kirsebær. Og det er også primært de mørke frugtaromaer af modne kirsebær, der trænger igennem disse to rødvine. Antonio Camillo fremstiller vinene efter økologiske principper, men er ikke økologisk certificeret. Vinhuset har en årlig produktion på knapt 35000 flasker.
Se producent PDFItalien
Toscana
Maremma
1920
Antonio Camillo
9 ha
Konventionel
Løs ler, vulkansk jordbund
Ciliegiolo, Vermentino
Filtrering
Bekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK