Anguera familien har drevet vinbrug i Montsant gennem hele 7 generationer, så det er kyndige hænder der står bag dette fremadstormende vinhus. Som man ofte ser det sker der nye tiltag når den yngre generation overtager styringen fra forældrene. Det er dog sjældent at ændringen er så radikal som den har været hos Joan d’Anguera.
Da de to sønner Joan og Josep for snart 15 år siden overtog vingården startede de på mange måder helt forfra. De begyndte i vinmarken, og lagde alt om til biodynamisk jordbrug, og opnåede Demeter certificering allerede i 2011. De podede de oprindelige druesorter Grenache og Carignan på eksisterende vinstokke der ellers havde båret de importerede druer Syrah og Cabernet Sauvignon. De fjernede samtidig opbindingsstokke, for at trimme vinstokkene efter den lavere ydende Gobelet metode.
Efter denne restrukturering i marken blev kvaliteten og sundheden af druerne væsentligt højnet. Det betød samtidig at de nu fik mulighed for at behandle druerne meget mere naturligt og med så lidt indgriben som muligt i vineriet. I dag bruger de helklasegæring, gæring på vildgæren, lagring på gamle egetræsfade og markant mindre svovl tilsætning. Resultaterne taler for sig selv. Ultra saftige og elegante vine med et forrygende energisk ”bid”. Klart en af de klarest lysende stjerner på Montsants vinhimmel.
Se producent PDF
Spanien
Catalonien
Montsant
1820
Josep og Joan d'Anguera
40 hektar
Økologisk
Sandholdig kalksten
Grenache, Carignan
Filtrering
Bekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK