Yannick Pelletier startede sit vineri tilbage i 2004 efter at have arbejdet for en af Languedocs bedste vinmagere Didier Barral hos Domaine Léon Barral. Han arbejder som sin læremester efter helt naturlige principper og dyrker overvejende biodynamisk (men økologisk certificeret). Hans vinifikation beror konstant på intuition og fornemmelse af årgangens karakteristika og mindre på en slavisk fremgangsmetode. Vinene er enten helt usvovlede eller minimalt svovlede.
Ejendommen består af 12,5 ha. i Saint-Chinian, plantet med vinstokke i alderen 10-90 år. Det er udelukkende lokale druer som Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan og Mourvedre for de røde vine og Terret Bourret samt Grenache, der anvendes til de hvide vine.
Vinmarkerne ligger spredt rundt på forskellige parceller, hvilket giver Yannick muligheden for at blande fra forskellige terroirs i sine vine. 65% af markerne består af ren skifer, 23% af ler og kalksten mens resten er granitholdig grus med ler.
Vinifikationen på stedet er meget naturlig og intuitiv. Alt markarbejde sker med håndkraft og til fods for ikke at ødelægge jorden og gøre den kompakt og livløs. En enkel eller to pløjninger i løbet af året, og når det er nødvendigt, vendes jorden også med spade.
I kælderen anvendes kun den vilde gær. Klaserne afstilkes delvist. Pigeage sker primært med håndkraft, og ”pump-overs” sker kun for at homogenisere vinen på førstedagen og på andendagen for at opformere den naturlige gær.
Se producent PDFFrankrig
Languedoc
Saint Chinian
2004
Yannick Pelletier
12,5 ha
Økologisk
Ler, kalksten, granitholdigt grus med ler
Carignan, Grenache, Syrah, Cinsault, Terret Bouchet, Grenache Gris
Filtrering
Bekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK