“Vi drikker for lidt beaujolais! Ja undskyld, jeg kan selvsagt ikke tage dig til indtægt for mine egne mangler, men gamay burde stå på flere vindrikkeres borde. Især når det ... Læs mere
185,00 kr.
155,00 kr.
På lager
Druer
Semi maceration carbonique
75 cl
Ler, Granit
Frankrig
“Vi drikker for lidt beaujolais! Ja undskyld, jeg kan selvsagt ikke tage dig til indtægt for mine egne mangler, men gamay burde stå på flere vindrikkeres borde. Især når det er klassen med Clos de la Roilette, vi taler om. Jeg smagte huset første gang tilbage omkring 2000 og har fulgt det på sidelinjen siden gennem skiftende importører. Huset har aldrig været bedre. Stilen er frugtig selvfølgelig, men vinene lagrer forbløffende godt, specielt husets Tardive. Her den springfriske udgave, 23’eren, lige ankommet og moser dig i møde med fodtrådte brombær, enebær, i det hele taget frutta di bosco, grillsnask og bitterblomst. Mundfornemmelse som en kombination af galicisk mencia, chambolle og langhe nebbiolo, med andre ord: konge-fleurie. 14 % taler også om topmodne druer, men bare rolig – den er gåsehudsfremkaldende frisk. Alle de 2024-sommeraftener, som aldrig kom, er pakket ned i glasset her.” 93p. René Langdahl.com om 2023
“The 2023 Fleurie opens on the nose with notes of peonies, licorice, sous-bois and dark black fruits. Full-bodied and with ripe acidity, the wine has considerable weight, opening with broad shoulders, though centered by its sandpaper tannins that bring the wine back into a focused trajectory. As the wine develops, layers of soy and graphite emerge, highlighting its unique manganese terroir and adding savory complexity to the robust, structured profile.” 91+p, Kenna Welsh, Robert Parker
93-94p. “The 2022 Fleurie, rooted in clay and manganese-rich soil that’s more typical of Moulin-à-Vent, is always unique for the appellation, but especially so in 2022 with its ripe, succulent, smoke-tinged palate. Offering up a bouquet of red and black currants intermingled with stewed blackberries, violets, aniseed, cloves and a subtle hint of charcoal-grilled meats, it’s sappy and concentrated, with a full-bodied palate built around abundant, fine-grained tannins. Though undeniably supple and alluring in its current state, the wine only promises further levels of depth with time.” – Kenna Wells, Robertparker.com – om 2022 årgangen
“Meget åben med masser af frugt. God syre, helt klassisk for appellationen. Lækker, let bitter eftersmag, tannin også. Flot koncentration.”
5 stjerner, 90+p Niels Lillelund, Jyllands-Posten – om 2022 årgangen
Clos de la Roilettes Fleurie er lavet på håndplukkede druer der gærer i hele klaser, i åbne tanke, med hatten af druer nedsunket i mosten. Her gærer vinen i cirka 14 dage, inden den overføres til store gamle egetræsfoudre, indtil sommeren efter høst. Vinen har en langt mere intens og næsten tygbar kerne af mørk Gamay frugt, end man normalt finder i Fleurie. De lerede jorde op mod Moulin-á-Vent fornemmes tydeligt, og den tætstrukturerede og bløde vin er fantastisk lækker, også som ung. Dog er der masser af power og koncentration til lagring i adskillige år. Fremragende køb!
Se produkt PDFClos de la Roilette er en af de absolutte topejendommene ikke bare i Fleurie, men i hele Beaujolais. Af de totalt 14 hektar ligger de 9 hektar på en af de bedste beliggenheder i hele Fleurie. Det er primært den lerholdige del af Fleurie appellationen der
Læs mere Se producent PDFBekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK