Alle de 2024-sommeraftener, som aldrig kom, er pakket ned i glasset her.
René Langdahl
Clos de la Roilette, Fleurie 2023
“Vi drikker for lidt beaujolais! Ja undskyld, jeg kan selvsagt ikke tage dig til indtægt for mine egne mangler, men gamay burde stå på flere vindrikkeres borde. Især når det ... Læs mere
"The 2022 Fleurie, rooted in clay and manganese-rich soil that's more typical of Moulin-à-Vent, is always unique for the appellation, but especially so in 2022 with its ripe, succulent, smoke-tinged palate. Offering up a bouquet of red and black currants intermingled with stewed blackberries, violets, aniseed, cloves and a subtle hint of charcoal-grilled meats, it's sappy and concentrated, with a full-bodied palate built around abundant, fine-grained tannins. Though undeniably supple and alluring in its current state, the wine only promises further levels of depth with time."
Kenna WellsRobert Parker - Thewineadvocate
90 P
Årgang 2022
5 stjerner
"Meget åben med masser af frugt. God syre, helt klassisk for appellationen. Lækker, let bitter eftersmag, tannin også. Flot koncentration."
Niels LillelundJyllands-Posten - om 2022 årgangen
91 P
Årgang 2021
Supple and melting palate
"The 2021 Fleurie from Clos de la Roilette is drinking well out of the gates, offering up pretty aromas of spiced plums, petals and orange rind, followed by a medium-bodied, supple and melting palate. Fleshy and fine-boned, it's a pretty, demonstrative wine that will show at its best young."
William KelleyRobert Parker - Thewineadvocate
91 P
Årgang 2021
Le Revue du vin de France
93 P
Årgang 2019
Concentrated yet lively style, finishing long and gently sweet
Josh Raynolds
93 P
Årgang 2019
Produktbeskrivelse
“Vi drikker for lidt beaujolais! Ja undskyld, jeg kan selvsagt ikke tage dig til indtægt for mine egne mangler, men gamay burde stå på flere vindrikkeres borde. Især når det er klassen med Clos de la Roilette, vi taler om. Jeg smagte huset første gang tilbage omkring 2000 og har fulgt det på sidelinjen siden gennem skiftende importører. Huset har aldrig været bedre. Stilen er frugtig selvfølgelig, men vinene lagrer forbløffende godt, specielt husets Tardive. Her den springfriske udgave, 23’eren, lige ankommet og moser dig i møde med fodtrådte brombær, enebær, i det hele taget frutta di bosco, grillsnask og bitterblomst. Mundfornemmelse som en kombination af galicisk mencia, chambolle og langhe nebbiolo, med andre ord: konge-fleurie. 14 % taler også om topmodne druer, men bare rolig – den er gåsehudsfremkaldende frisk. Alle de 2024-sommeraftener, som aldrig kom, er pakket ned i glasset her.” 93p. René Langdahl.com om 2023
93-94p. “The 2022 Fleurie, rooted in clay and manganese-rich soil that’s more typical of Moulin-à-Vent, is always unique for the appellation, but especially so in 2022 with its ripe, succulent, smoke-tinged palate. Offering up a bouquet of red and black currants intermingled with stewed blackberries, violets, aniseed, cloves and a subtle hint of charcoal-grilled meats, it’s sappy and concentrated, with a full-bodied palate built around abundant, fine-grained tannins. Though undeniably supple and alluring in its current state, the wine only promises further levels of depth with time.” – Kenna Wells, Robertparker.com – om 2022 årgangen
“Meget åben med masser af frugt. God syre, helt klassisk for appellationen. Lækker, let bitter eftersmag, tannin også. Flot koncentration.”
5 stjerner, 90+p Niels Lillelund, Jyllands-Posten – om 2022 årgangen
Clos de la Roilettes Fleurie er lavet på håndplukkede druer der gærer i hele klaser, i åbne tanke, med hatten af druer nedsunket i mosten. Her gærer vinen i cirka 14 dage, inden den overføres til store gamle egetræsfoudre, indtil sommeren efter høst. Vinen har en langt mere intens og næsten tygbar kerne af mørk Gamay frugt, end man normalt finder i Fleurie. De lerede jorde op mod Moulin-á-Vent fornemmes tydeligt, og den tætstrukturerede og bløde vin er fantastisk lækker, også som ung. Dog er der masser af power og koncentration til lagring i adskillige år. Fremragende køb!
Clos de la Roilettes Fleurie er lavet på håndplukkede druer der gærer i hele klaser, i åbne tanke, med hatten af druer nedsunket i mosten. Her gærer vinen i cirka 14 dage, inden den overføres til store gamle egetræsfoudre, indtil sommeren efter høst. Vinen har en langt mere intens og næsten tygbar kerne af mørk Gamay frugt, end man normalt finder i Fleurie. De lerede jorde op mod Moulin-á-Vent fornemmes tydeligt, og den tætstrukturerede og bløde vin er fantastisk lækker, også som ung. Dog er der masser af power og koncentration til lagring i adskillige år. Fremragende køb!
Clos de la Roilette er en af de absolutte topejendommene ikke bare i Fleurie, men i hele Beaujolais. Af de totalt 14 hektar ligger de 9 hektar på en af de bedste beliggenheder i hele Fleurie. Det er primært den lerholdige del af Fleurie appellationen der