“Lækker mâcon med sin helt egen nuancerede, faste, men underspillede karakter. Nøddet, let jordet, kalket, her er også en lille oxidativ kant. Fuld af bagt æble, saltet citronskal, kvæde, sur ... Læs mere
210,00 kr.
180,00 kr.
På lager
Druer
300-600 ltr. træfade, 20 % nye
75 cl
Kalksten, grus
“Lækker mâcon med sin helt egen nuancerede, faste, men underspillede karakter. Nøddet, let jordet, kalket, her er også en lille oxidativ kant. Fuld af bagt æble, saltet citronskal, kvæde, sur lie-noter og salt flødekaramel på næsen. Dejlig slank og adræt vin med præcis syre, animerende bid, masser af saltsmagende friskhed, der smelter sammen til et harmonisk hele i finalen.” 92p. Morten Bundgaard, Jyllands-Posten
“Det er ingen skam at være gammeldags, når det giver mening. For så vælger man ofte at bruge betegnelsen ‘klassisk’ i stedet. Det passer rigtig godt på denne nydelige Macon Villages fra Du Grappin. Etiketten stikker derfor imod retningen på både vinen og smagen, for i flasken gemmer sig en helt klassisk og meget velskabt Bourgogne-fornemmelse. Der er en del syre, men den er pakket ind, så den ikke niver så meget. I stedet er der dybde fra sur-lie lagringen på både nye og brugte fade. Sur-lie er en lagringsmetode, hvor bundfaldet bevares, så der kommer mere dybde i smagen. Alt sammen fungerer rigtig fint i en dejlig, men også meget klassisk tænkt Macon-Villages.” – Morten Wamsler, Flaskehalsen
Udover Le Grappins respekt aftvingende serie af Bourgogne vine, har Andrew ikke været sen til at bruge sine gode forbindelser i Beaujolais og Mâcon til at lave et skarpt sæt af vine fra denne pittoreske egn syd for Bourgogne. Vinen bærer navnet Du Grappin, og som Bourgognerne er tilgangen igen efter helt old school – Jules Chauvet principper, og med en nænsomhed og respekt for druerne der sjældent ses.
I denne serie laver Andrew en ualmindelig lækker Macon-Villages. Lavet på 30-80 år gamle vinstokke fra “Les Combettes” vinmarken i Azé. Druerne høstes tidligt om morgenen og knuses let, og gennemgår flere timer med skindkontakt, efterfulgt af en lang og nænsom presning uden tilsætning af enzymer eller svovl. Mosten får efterfølgende lov at hvile på ståltanke natten over ved 8 grader. Herefter bliver mosten ført på fade mellem 300 og 600 ltr., heraf ca. 20% nye. Her ligger mosten med en stor andel af bundfaldet og gærer med den naturlige gær. Herefter lagrer vinen med bundfaldet uden omrøring i 12 måneder. Inden flaskning svovles vinen ganske let, og aftappes uden klaring og med en meget let filtrering.
En helt igennem fremragende Macon-Villages der både har en diskret fedme kombineret med en intens reduktiv frugtighed. Frisk, og juicy hvidvin der tillige er et super godt køb!
Andrew Nielsen, Australier med helt stort A, og med danske aner (hans danske tip-tip-oldefar drog til Australien i 1850’erne), er i vores optik en af morgendagens helt stor stjerner i Bourgogne. En mand hvis karriere startede i reklamebranchen og førte ha
Læs mere Se producent PDFBekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK