Fondillón Solera 1880 er Roberto Brotons absolut mest sjældne vin, som vi for første gang nu har fået tildelt nogle ganske få flasker af. Vinen er første gang beskrevet i ... Læs mere
595,00 kr.
På lager
Druer
75 cl
Gamle Spanske egetræsfade
sandet kalksten
Spanien
mere end 100 år
Fondillón Solera 1880 er Roberto Brotons absolut mest sjældne vin, som vi for første gang nu har fået tildelt nogle ganske få flasker af. Vinen er første gang beskrevet i kælderbøgerne i 1880, men har formegentlig allerede på dette tidspunkt været 2-3 år. Fra samme kælderbog kan man læse at de få fade der er i kælderen kun er til familiens egen fornøjelse og altså ikke til salg. Vinen har så ligget på samme fade lige siden, og kun tilført ny vin i 1920 og igen i 1924. Derfor står der også Solera 1880, da man ikke kan sige at vinen altsammen er fra 1880, men langt hovedparten er, resten er “kun” godt 100 år gammelt. Siden 1924 har vinen været urørt og er nu i uendelig lille målestok ,efter snart 150 år, tilgængelig for de hurtige og nysgerrige. Familien aftapper cirka hvert 4.-5. år 150 flasker, heraf sælges hvert år mellem 12 og 18 flasker ud af Spanien. Resten sælges til spanske toprestauranter og vinconaisseurs. Det er som udgangspunkt en sød vin, men har kun en anelse sødme tilbage og en frisk syre der giver vinen en balance og meget høj intensitet. En intellektuel vin for de nysgerrige, der vil have muligheden for at smage et utroligt sjældent klenodie, et stykke vin historie med næsten 150 år på bagen.
(billedet er ikke af den aktuelle vin)
Fondillon laves på denne måde: Efter høsten gæres mosten op til I 18% alkohol, hvor gæren “dør”. I dette stadie har vinen stadig ca. 45 g restsukker. Efterfølgende kommer vinen på gamle fade af spansk egetræ med masser af bundfald fra tidligere fondillon vine, som anses for værende en vigtig del af vinens “terroir”. I de første 2-3 år hvor vinen ligger på fad analyseres den en gang hver 2 måned, for at teste vinen for dens lagringspotentiale. Herefter vurderes vinen om den har potentiale til at ligge i mindst 30 år, eller om den skal sælges til andet formål. Vinen holder sig flere måneder efter åbning.
Se produkt PDFI landsbyen Pinoso Alicante i det sydøstlige spanien, ligger Fondillón vinhuset Culebròn Brotons. I gamle dage var vintypen Fondillón vidt udbredt i Alicante området, og mange familier på landet fremstillede denne vintype. Fondillón fik tildelt kaldenavnet “Vino Viejo” som oversat til dansk betyder gammel vin. Fondillón går under samme kategori som både portvin og madeira, da det er en hedvin. I Alicante bliver den også kaldt “Vino dulce natural” på dansk; naturlig sød vin.
Læs mere Se producent PDFBekræft din alder
Vinova sælger vin og alkohol - bekræft derfor venligst at du er over 18 år
Under 18 Over 18VINOVA overholder den danske lovgivning omkring salg af alkohol.
Personer under 18 år kan derfor ikke købe vodka, rom og anden stærkere alkohol over 16,5%.
Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%.
OK